TRI ZLATA, DVA SREBRA I JEDNA BRONCA ZA VESLAČKI KLUB KARLOVAC na 20. REGATI Zagreb 500 na Jarunu
– Tihomir Jarnjević i Tin Jarnjević -1.mjesto
– Nika Cvitešić i Zara Cvitešić-1.mjesto
– Roman Romčević-1.mjesto
– Maja Plavetić, Loriana Završki, Tania Cindrić i Ema Tuškan i kormilarka Antea Spasojević-2.mjesto
– Dario Cvitešić i Zara Cvitešić-2.mjesto
– Tin Jarnjević-3.mjesto
Veslački klub Zagreb organizirao je 20. REGATU ZAGREB 500 koja je održana 08. listopada 2022. na regatnoj stazi Jarun. Veslački klub Karlovac nastupio je sa 12 veslača u 8 utrka, od kojih su u 6 osvojili tri zlata, dva srebra i jednu broncu .
U vrlo zanimljivoj mješovitoj utrci dvojaca na pariće simpatične kategorije roditelj-dijete Tihomir i Tin Jarnjević uvjerljivo su osvojili prvo mjesto te osvojili prvo zlato za klub. Drugo zlato osvojile su mlade kadetkinje A i sestrične Zara Cvitešić i Nika Cvitešić , također u dvojcu na pariće. U istoj utrci sudjelovale su i mlade klupske veslačice Antea Spasojević i Vita Živčić, no one su utrku završile na posljednjem mjestu.
Roman Romčević treći je koji se okitio zlatnom medaljom. Vrlo lijepo i suvereno je izveslao utrku i završio na prvom mjestu u svojoj jakosnoj skupini juniora B.
Naše najmlađe veslačice Maja Plavetić, Loriana Završki, Tania Cindrić i Ema Tuškan i kormilarka Antea Spasojević osvojile su drugo mjesto u utrci gig četveraca, gdje su uz danak neiskustva, ali uz strašnu volju i želju pobijedile sve sudionice osim prvakinja te završile sa srebrnom medaljom.
Izuzetno žestoka borba vodila se u utrci skifova u kojoj je veslao Tin Jarnjević. Zanimljivo je što je u toj utrci sudjelovalo čak 4 karlovačka veslača iz dva kluba. U izuzetno uzbudljivoj završnici, na kraju se Tin okitio brončanom medaljom.
U još jednoj mješovitoj utrci dvojaca na pariće kategorije roditelj-dijete Zara Cvitešić i Dario Cvitešić “za dlaku” su izgubili prvo mjesto te osvojili srebrnu medalju.
Na posljednjem mjestu u svojim utrkama završili su i mladi skifisti Jakov David Vuković i Maja Plavetić, oboje u disciplini samac. Maja Plavetić nastupila je kao najmlađa u jakosnoj skupini koje su činile najbolje i dosta starije hrvatske veslačice.
Atmosfera na regati je bila fantastična, a svakako je bilo najzanimljivije veslanje roditelja i djeteta. Veslanje je definitivno sport koji spaja ljude za cijeli život. Bravo svima našima, čestitamo
ekipa! Zahvaljujemo i organizatoru Veslačkom klubu Zagreb na odlično provedenom danu!

Zagreb 500