Sestrične Zara i Nika Cvitešić, Tin Jarnjević i Roman Romčević osvojili srebrne medalje na 2. Otvorenom prvenstvu Zagreba 2022. za Veslački klub Karlovac
⦁ Nika Cvitešić i Zara Cvitešić-2.mjesto
⦁ Tin Jarnjević-2.mjesto
⦁ Roman Romčević-2.mjesto
⦁ Nika Keser, Loriana Završki, Tania Cindrić i Ema Tuškan i kormilar Jakov David Vuković-5.mjesto
⦁ Maja Plavetić-5.mjesto
⦁ Vita Živčić i Antea Spasojević -5.mjesto
Veslački savez Zagreba organizirao je 2. Otvoreno prvenstvo Zagreba 2022. koje je održano 02. listopada 2022. na regatnoj stazi Jarun. Veslački klub Karlovac nastupio je s 11 veslača i 1 kormilarom u različitim disciplinama.
Prve su veslale mlade veslačice, od kojih su 3 prvi put jučer trenirale na regatnoj stazi na Jarunu, a danas im je bio prvi nastup. Nika Keser, Loriana Završki, Tania Cindrić i Ema Tuškan uspješno su završile svoju prvu utrku na 500 m u kategoriji KŽB i osvojile peto mjesto u svojoj grupi s vremenom od 2:38.73 na 500 m. Kormilar je danas bio Jakov David Vuković, koji zbog nedavne bolesti nije mogao nastupiti u samcu pa je s guštom kormilario svojim klupskim kolegicama.
Drugi nastup imala je Maja Plavetić u samcu koja je danas veslala u starijoj starosnoj kategoriji, obzirom da na ovom natjecanju nije bilo njene kategorije. Maja je 2010. godište i veslala je s veslačicama 2008. i 2009. godište te je na cilj, nakon odveslanih 1000 m na cilj došla peta, s vremenom od 5:05.99.
Treći, odnosno treći i četvrti nastup imala su dva klupska dvojca na pariće koja su nastupila u istoj grupi između veslačica koje su veslale u kategoriji KŽA. U jednom su bile Nika Cvitešić i Zara Cvitešić, a u drugom Vita Živčić i Antea Spasojević koje su trku izveslale na 5. mjestu. Sestrične Cvitešić donijele su danas klubu prvu srebrnu medalju s ovog natjecanja s vremenom 4:27.72 na 1000 m, 9 sekundi iza prvoplasiranih, a nepunu sekundu brže od trećeplasiranih.
Pretposljednji je nastupao Tin Jarnjević. U izuzetno zanimljivoj utrci, pogotovo završnici, Tin je za 3 sekunde izgubio prvo mjesto u prvoj skupini za juniore JMB u samcu te tako osvojio drugu srebrnu medalju na današnjem natjecanju. Tin Jarnjević je 2000 m izveslao za 7:57.82, 21 sekundu brže od trećeplasiranog u njegovoj grupi.
Posljednji je nastupio u istoj kategoriji, ali u drugoj grupi Roman Romčević koji je izborio još jednu srebrnu medalju na današnjem natjecanju, s vremenom od 8:32.06, 29 sekundi sporije od prvoplasiranog, ali nepune 4 sekunde ispred trećeplasiranog te tako danas slavimo uspješan nastup s 3 osvojena srebra.
Izuzetno smo ponosni na 11 mladih veslača koji su još jednom pokazali svoju hrabrost i upornost pohrvati se s drugima na regatnoj stazi. Vrlo uzbudljivo prijepodne na Jarunu je iza nas, a sad idemo na kratki odmor!
ČESTITKE SVIMA!
Ovdje možete pogledati rezultate svih natjecatelja.
3 SREBRA ZA VESLAČKI KLUB KARLOVAC