TRI ZLATA, TRI SREBRA I JEDNA BRONCA ZA VESLAČKI KLUB KARLOVAC NA VESLAČKOJ REGATI ZAGREB 500
TIN JARNJEVIĆ U SKIFU, VITA ŽIVČIĆ U SKIFU, TIN I TIHOMIR JARNJEVIĆ U DVOJCU NA PARIĆE OSVOJILI ZLATO, ROMAN ROMČEVIĆ I LUKA RANITOVIĆ U DVOJCU BEZ, ZARA CVITEŠIĆ U SKIFU I ZARA I DARIO CVITEŠIĆ U DVOJCU NA PARIĆE OSVOJILI SREBRO, A LORIANA ZAVRŠKI U SKIFU BRONCU
U organizaciji Veslačkog kluba Zagreb i Veslačkog saveza Zagreba u subotu 07. listopada održana je tradicionalna brzinska regata Zagreb 500 na Jarunu. U tri sata prekrasnog sunčanog dana bilo je pregršt uzbudljivih utrka na kojima je nastupio veliki broj veslača Veslačkog kluba Karlovac.
Prvu utrku izveslala je najmlađa klupska kadetska posada u sastavu Niko Kolar, Jakov Jarnjević, Maro Matičić i Damjan Mavrović s kormilarkom Majom Plavetić. Unatoč lijepom veslanju za ovako malene dječake, na brzini moraju vježbati te su osvojili peto mjesto.
Drugu posadu činili su Roman Romčević i Luka Ranitović, u disciplini dvojac bez. Ovo je prvi put u povijesti da netko iz VK Karlovac uopće nastupa u disciplini rimen, jer su za karlovačko područje više karakteristični skuleri, nego rimenaši. U svom prvom nastupu osvojili su odlično drugo mjesto i srebrnu medalju.
Treći nastup imao je jedan od najboljih hrvatskih skifista Tin Jarnjević, koji je veći dio utrke bio izjednačen sa zagrebačkim veslačem Lukom Sabeljom inače drzavnim prvakom u ovoj disciplini, no u odličnoj završnici utrke pobijedio je Tin i osvojio zlatnu medalju.
Potom su zaredale utrke mladih kadetkinja u skifovima. U prvoj je nastupila Maja Plavetić, no imala je nezgodu s veslima. Unatoč dobrom startu i prvom dijelu utrke, završila je na četvrtom mjestu. U istoj utrci je protiv nje veslala i klupska veslačica Ema Tuškan, no ona je završila na posljednjem petom mjestu.
Potom je u sljedećoj utrci veslala skifistica Nika Cvitešić, no u svojoj skupini je završila na posljednjem petom mjestu.
Mlade kadetkinje Vita Živčić i Tania Cindrić imale su priliku odmjeriti snage u sljedećoj utrci. Vita Živčić odveslala je odlično i završila na prvom mjestu sa zlatnom medaljom, dok je Tania Cindrić u isoj toj utrci zauzela posljednje peto mjesto.
Mlada kadetkinja B Loriana Završki uspjela je u svojoj utrci koja je bila za veslače starije kategorije, osvojiti treće mjesto te joj je pripala brončana medalja, dok je kadetkinja A Dina Kolar danas prvi puta nastupila u disciplini skif i osvojila je četvrto mjesto.
U definitivno najsimpatičnijoj kategoriji roditelj-dijete koja je zanimljivost ovog natjecanja, Tin i Tihomir Jarnjević uvjerljivo su osvojili zlatnu medalju.
Kao pretposljednja utrka bila je utrka ženskih skifova gdje se juniorka B Zara Cvitešić unatoč tome što joj je pred sam kraj utrke veslo zapelo za bovu, uspjela vratiti u igru te je zbog toga izgubila zlatnu medalju, no svejedno je uspjela osvojiti srebro.
Zadnju utrku veslali su u kategoriji roditelj-dijete Zara i Dario Cvitešić gdje su za nešto više od pol dužine izgubili zlato od zagrebačkih veslača Marka Mijata i Lucije Mijat i time osvojili srebrnu medalju.
Sutra Tin Jarnjević kao jedan od finalista nastupa na 5. finalu Hrvatskog veslačkog kupa Miljenka Finderlea nastupa na Sabljacima u Ogulinu u konkurenciji najboljih hrvatskih skifista.
Foto: Dejan Ranitović + klupska ekipa navijača

VESLAČKA REGATA ZAGREB 500