Tin Jarnjević osvojio 6. mjesto na velikom veslačkom natjecanju BALKANIADA 2023!
Balkansko veslačko prvenstvo održava se u rumunjskom Pantelimonu kraj Bukurešta 16. i 17. 9. 2023. godine . Popularno je nazvano BALKANIADA 2023. Tim povodom otvorena je prva olimpijska veslačka staza u Rumunjskoj, dužine 2000 metara.
Preko 200 veslačica i veslača iz 9 zemalja (Bugarska, Hrvatska, Grčka, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Srbija, Turska, Bosna i Hercegovina i Ukrajina) iz juniorske A kategorije (17-18 godina) i juniorske B (15-16 godina) natječe se na jezeru u Pantelimonu nakon pauze od preko 30 godina!
Otvaranje manifestacije održalo se jučer u svečanom tonu, 15. rujna 2023. U 18:00 sati, u Obiteljskom misionarskom kulturnom centru (bivši kompleks Leb ăda).
Također je prekrasan bio i defile zemalja sudionica, ali i niz umjetničkih trenutaka.
U subotu, 16. rujna, u 09:00 sati, po hrvatskom vremenu u 10 sati, započele su utrke prisutnih natjecatelja.
Naš Tin Jarnjević nastupio je kao hrvatski predstavnik u disciplini skif u kategoriji juniora B. Tin je danas odmjerio snage s veslačima iz Rumunjske, Grčke, Srbije, Bugarske, Turske i Makedonije. Uvjeti na stazi bili su nepovoljni.
Tin nam javlja da je prvih 750 m bilo izdržljivo, ali nakon što su ga visoki valovi počeli bacati, u mislima je samo htio odveslati do kraja.
“Uhvatilo me valjda deset račina, kako to vole veslači reći! Samo sam sam sebi govorio da izdržim i da se ne preokrenem, jer mi je čamac bio doslovno potopljen! Kakvo iskustvo! “, govori nam Tin.
Na kraju je Tin završio na šestom mjestu. No, nema isprike, idemo dalje u nove pobjede!
Vrhunsko iskustvo za mladog čovjeka.
Tinov trener Tihomir Jarnjević, kao jedan od članova delegacije kaže da je put veslača do Rumunjske bio jako, jako dug. “ Sva sreća da su svi ipak imali priliku odmoriti se prije utrka. Što se tiče nastupa Tina Jarnjevića, za naš klub je čast samo i odlazak. Potajno smo se nadali još boljem rezultatu, uvjeti su bili nepovoljni, ali to je veslanje.
Treba se prilagoditi svemu, ali i jače udarati na pripremama na valovitim vodama. Naše rijeke su prema ovom jezeru zaista blage u svom redovnom toku. Mi kontinentalci uvijek imamo problem s nemirnijim vodama. “- kaže Tihomir.
Kako god, čestitamo Tinu na njegovom nastupu,
a našim dečkima želimo sretan povratak doma!
Balkan Rowing Championship