SREBRNE MEDALJE ZA VK KARLOVAC OSVOJILI JARNJEVIĆ, ROMČEVIĆ I PLAVETIĆ
Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor bio je domaćin 44. MEDNARODNE VESLAŠKE REGATE održane na Bresterniškem jezeru u slovenskom Mariboru koja je okupila 328 veslačica i veslača iz 24 domaća i strana kluba te predstavnika hrvatske izborne vrste.
Mladi iz Veslačkog kluba Karlovac nastupili su po prvi puta na inozemnoj regati te osvojlii 3 druga mjesta (srebrne medalje) i jedno četvrto, “za dlaku” treće i svi su nastupili u disciplini samac u kategorijama kadeta B i juniora B. Natjecatelji su bili Tin Jarnjević , Roman Romčević, Maja Plavetić i Jakov David Vuković. Tako je Maja veslala među 13 prijavljenih posada, Tin i Roman među 24 prijavljenih posada, a Jakov David među 17 posada te se veslalo, kako je naveo organizator, po jednakovrijednim grupama. Prvu trku veslala je kadetkinja B Maja Plavetić koja je svojim nastupom zaradila srebrnu medalju u zanimljivoj utrci gdje je kao druga ušla u cilj nepune 4 sekunde iza prvoplasirane veslačice iz slovenskog Nautilusa. Maja je mlada i vrijedna i od nje se u budućnosti još puno toga očekuje.
Sljedeći je nastupio junior B Tin Jarnjević koji je odveslao odličnu utrku s vrlo dobrim prolaznim vremenom, stigavši na cilj isto drugi iza veslača s Bleda. Svakako je dokazao da sve više napreduje i potvrdio svoje prolazno vrijeme s državnog prvenstva te ukoliko nastavi marljivo trenirati, od ovog veslača se već sada mogu očekivati zanimljivi rezultati.Vrlo ugodno je iznenadio Roman Romčević, koji također pokazuje napredak u odnosu na prošlo razdoblje. Ušao je u cilj drugi te s ponosom preuzeo treću srebrnu medalju za naš klub. Roman je vrlo motiviran te klub uz Tina svakako ima očekivanja i od Romana u sljedećoj godini.I posljednji je nastupio mladi kadet Jakov David Vuković koji je za manje od dvije sekunde izgubio treće mjesto i medalju i zauzeo 4. mjesto. Njegova utrka je bila definitivno najuzbudljivija, jer se radilo o 4 natjecatelja koji su bili svi u razmaku 3 i pol sekunde, no veslanje je takav sport gdje je i stotinka važna. Jakov David je izveslao utrku iznimno borbeno, ali zbog bržeg starta, ponestalo mu je dodatne snage za finiš.
Uspješnu ekipu predvodio je predsjednik Tihomir Jarnjević koji ne krije oduševljenje djecom, trenerima, medaljama i budućnošću.
TRI SREBRA I JEDNO ČETVRTO MJESTO NA VELIKOJ MEĐUNARODNOJ REGATI U SLOVENSKOM MARIBORU