Veslački klub Karlovac nastupio je na Otvorenom prvenstvu Istarske županije na veslačkim simulatorima (ergometrima).
3 zlata i jedno srebro za Veslački klub Karlovac osigurali Niko Kolar, Ema Tuškan, Noa Ružić i Loriana Završki🥇🥇🥇🥈
U subotu, 28. siječnja 2023. u Rovinju je u organizaciji rovinjskog VK Arupinum održano Otvoreno prvenstvo Istarske županije na veslačkim simulatorima na kojima su nastupili i karlovački veslači Noa Ružić, Roman Romčević, Vito Brozović, Zara Cvitešić, Nika Cvitešić, Vita Živčić, Niko Kolar, Jakov David Vuković, Ema Tuškan, Loriana Završki, Tania Cindrić, Maja Plavetić i Niko Špine, u pratnji Branislava Romčevića, Daria Cvitešića i Valentina Štedula. Na natjecanju su se veslale različite dionice po kategorijama, od 500 m do 6000 m. Uz veslače koji su se natjecali trebao je nastupiti i Tin Jarnjević, no nažalost bolest ga je spriječila.
Prvo zlato za klub osvojio je Niko Kolar u kategoriji kadeti B (2012), a potom Ema Tuškan zlato u kategoriji kadetkinja B (2012) te Loriana Završki srebro u istoj kategorji. Sljedeći koji je osvojio zlato je Noa Ružić u kategoriji juniorii B (2007).
Karlovački veslači svi su većim dijelom odveslali svoje osobne rekorde što će im biti daljnja motivacija za predani rad što iznimno veseli klupsko vodstvo.
Rezultati ostalih:
Vita Živčić – kadetkinja A (2009) – 5. mjesto
Niko Špine – kadeti A (2009) – 5. mjesto
Jakov David Vuković – kadeti A (2010) – 5. mjesto
Tania Cindrić – kadetkinja A (2010) – 4. mjesto
Maja Plavetić – kadetkinje A (2010) – 5. mjesto
Roman Romčević – juniori B (2007) – 9. mjesto
Vito Brozović – juniori B (2008) – 15. mjesto
Nika Cvitešić – juniorke B (2008) – 5. mjesto
Zara Cvitešić – juniorke B (2008) – 6. mjesto
Na ovom natjecanju veslači VK Karlovac nastupili su prvi puta te su izuzetno zadovoljni i s organizacijom natjecanja, ali i rezultatima koje su ostvarili kako pojedinačno, tako i na klupskoj razini.
Još jednom bravo svima na uspjehu, a Veslački klub Arupinum zahvaljujemo na mogućnosti sudjelovanja i odličnoj organizaciji!

Otvoreno prvenstvo Istarske županije na veslačkim simulatorima (ergometrima)