TIN JARNJEVIĆ iz VK KARLOVAC  ODLIČAN NA VELIKOM MEĐUNARODNOM NATJECANJU CROATIA OPEN 2023 NA JARUNU U ZAGREBU

Preko 300 veslača, klubovi iz 9 država: Italije, Češke, Slovačke, Mađarske, Tuske, Moldavije Slovenije, Srbije i naravno Hrvatske,  veslalo je na najjačoj regati u ovim prostorima koja se održavala na Jarunu u Zagrebu i trajala puna dva vrlo zahtjevna dana . Prvog dana na kojoj su po prvi put ikad  u kombiniranoj posadi VK Karlovac i VK Trešnjevka nastupili Tin Jarnjević i Toma Pavičić  iz VK Trešnjevke,  u prijepodnevnoj utrci eliminacija Tin i Toma su oduševili izveslanim vremenom i bili 2. od 41 posade koja je nastupila. Ukupno 2000 m odveslali su za 7: 13,23 minute što je bilo samo sekundu i 41 stotinku iza prvoplasiranih. Ovaj uspjeh značajan je i za mlade veslače, ali i za oba kluba, tim više jer su i Tin i Toma po veslački rezultatima vrlo blizu, a i utrke su pokazale da bi se na ovaj dubl zasigurno moglo računati u budućnosti.

Drugo mjesto veslače je odvelo u A finale gdje ih je čekalo još 6 posada, dakle sveukupno 7 posada. Kako to već obično zna biti u veslanju, svaka pogreška ili slučaj plaća se izgubljenom medaljom. Na samom startu dečkima se dogodila nezgoda, kako se to popularno naziva u veslačkom svijetu „ uhvatio ih je rak” te su izgubili prednost u startu od ostalih za dužinu čamca. To nažalost nisu uspjeli nadoknaditi kroz ostatak utrke, makar su se nakon početnog peha opasno približili vodećoj trojci. No, A finale je bilo vrlo napeto te su Tin i Toma završili na 5. mjestu te im je za nešto više od 2 sekunda izmakla brončana medalja.

Drugi dan velike međunarodne regate CROATIA OPEN 2023 donio je fantastičan novi uspjeh našem klubu, koji je ponovo osigurao Tin Jarnjević! U prijepodnevnoj utrci eliminacija Tin je ponovno imao odličan nastup, ovaj put  u samcu i s izveslanim vremenom bio 2. od 44 posade koja je nastupila. 2000 m odveslao je s drugim najboljim vremenom za 8:07,48 minuta. Radi velikog broja prijavljenih posada, u A finale se ulazi po metodi time trail, odnosno najbržih 7 vremena ( u ovom slučaju iz 7 eliminacijskih grupa). To izveslano vrijeme mu je osiguralo finale A i time je u jednom vikendu dva puta osigurao finale A, u utrkama koje su imale obje više od 40 posada. Kod dublova 41, a kod skifova 44.

Drugo ukupno mjesto u eliminacijama mladog Jarnjevića  je odvelo u A finale gdje ga je čekalo još 6 skifova, sveukupno 7 posada. U finalu je završio na 4. mjestu s vremenom od 7:59,28, te je za 3 sekunde izgubio brončanu medalju iza veslača iz Smedereva iz Srbije. No, Tin je ukoliko gledamo samo rezultat hrvatskih veslača u kategoriji i onih koji su uopće sudjelovali u utrci samaca, na vrlo visokom trećem mjestu najboljih hrvatskih skifova.

U istoj kategoriji skifova u nedjelju je veslao i  veslač Roman Romčević koji je u jednoj od 7 grupa u eliminacijama završio na 4. mjestu, no to mu nije omogućilo ulazak u neko od finala te je stoga izveslao samo jednu trku.

Tin Jarnjević je ovaj vikend izveslao 4 iznimno zahtjevne i teške utrke, obzirom da se isključivo gledalo vrijeme, svi veslači su morali dati zaista sve od sebe u svakoj utrci. Sve su to strašni napori, a mi smo  izuzetno  ponosni  što je naš veslač u samom vrhu hrvatskog veslanja.

 

 

TIN JARNJEVIĆ iz VK KARLOVAC ODLIČAN NA VELIKOM MEĐUNARODNOM NATJECANJU CROATIA OPEN 2023 NA JARUNU U ZAGREBU