Nastavljamo s kratkim i opuštenim razgovorima s našim članovima uprave. Danas je na redu potpredsjednik kluba Dario Cvitešić.

Cvitko je  od samih začetaka kluba  velika pomoć  našem predsjedniku  “Katici za sve”.  Njih dvojica su mjesecima svakoga dana radili na klubu i osiguravali uvjete, naravno uz ostatak ekipe, da bi klub došao u ovaj stadij u kojem se nalazi.  Kad god je to potrebno, Dario je tu, za fizikaliju, za nefizikaliju, za čašicu objektivnog razgovora,  zadužen za “skakanje” po Zagrebu i slično. Kad nas čudne situacije ponesu, Cvitko nas spušta na zemlju. Realan, s obje noge na zemlji, veliki radnik i velika podrška. Uz Tihomira Jarnjevića  (koji čini natjecateljski dio Upravnog odbora) i  Dario je veteranski  natjecatelj, koji je također imao svoj doprinos u dobivanju odličja za naš klub.

Upoznajte potpredsjednika našeg kluba. ..

1.Reci nam par rečenica o sebi poslovno.

Mag. ekonomije s 18 godina rada u financijskom sektoru, IT- u i trgovini od kojih više od pola na rukovodećim pozicijama. Trenutno zaposlen na poziciji Key Account Managera u IT sektoru, točnije u tvrtki Sedam IT d.o.o. u Zagrebu.

2. Tko si  privatno?

Otac kćerke Zare i suprug. Uživam u druženjima s prijateljima, putovanjima i sportskim aktivnostima od kojih, osim veslanja, posebno u biciklizmu i skijanju zimi.

3. Zašto baš veslanje i zašto si baš ti jedan od utemeljitelja novog kluba? 

Veslanje je sastavni dio mog života i pomoglo mi je da sebe izgradim u osobu kakva sam danas.  Od malena su me uvijek privlačile naše rijeke i boravak u prirodi, tako da izbor sporta nikada nije došao u pitanje. Veslanje je inače jedan od zahtjevnijih sportova koji iziskuje mnogo odricanja i truda,  ali tko ga zavoli nikada se njime ne prestane baviti.

Zašto sam baš ja jedan od utemeljitelja kluba? Rekao bih da se to dogodilo spletom okolnosti koje su se dogodile u posljednjih godinu dana i zapravo sam jako ponosan na to.

4. Par crtica o tvojoj veslačkoj karijeri.

Veslanjem sam se počeo baviti s 12 godina. Tijekom svoje karijere imao sam više zapaženih rezultata od kojih bih istaknuo nastup za hrvatsku juniorsku reprezentaciju. Natjecateljsku karijeru završio sam nakon druge godine fakulteta kada sam prestao aktivno trenirati radi drugih životnih obveza. Kao student također sam nastupao za Ekonomski fakultet u kategoriji osmeraca. S osnutkom novog kluba ponovno sam se aktivirao u kategoriji veterana te nastavio nastupati na regatama što planiram nastaviti sve dok mi to životne prilike i fizička sprema budu dopuštale.

5. Koja je tvoja uloga u novom klubu?

Potpredsjednik kluba i član Uprave, ali po potrebi i sve ostalo.

6. Koja očekivanja imaš u budućnosti od veslanja?

Od veslanja kao i od novog kluba očekujem da bude mjesto koje će privući i okupiti nove generacije sportaša te stvoriti jednu pozitivnu sliku o karlovačkom veslanju.

7. Što tvoja obitelj misli o tvom veslačkom angažmanu?

Podrška obitelji važna mi je u svemu što radim pa tako i u ovom segmentu života za što imam njihovu maksimalnu potporu. Ona mi je glavna motivacija da nastavim kada je najteže i uvijek mi pomogne kada se nađem u teškim situacijama. Također veslanjem se počela baviti i moja kćer Zara što me izuzetno veseli te dodatno motivira za rad u klubu.

8. Gdje dobivaš energiju za rješavanje novih izazova?

Energiju prvenstveno dobivam od strane obitelji i prijatelja te kroz pozitivne reakcije svih onih koji nam pružaju podršku od kada smo krenuli u ovu priču. Također dodatnu motivaciju dobijem kada se osvrnem i pogledam što smo sve uspjeli stvoriti u nepunih godinu dana,  imajući na umu da smo krenuli praktički iz ničega.

9. Što svojim angažmanom želiš promijeniti u karlovačkom veslanju?

Želim pridonijeti stvaranju boljih uvjeta za mlade naraštaje koji odaberu ovaj zahtjevan sport te dati svoj doprinos u popularizaciji i promociji veslanja u Karlovcu, ali i šire.

10. Poruka za neke nove klince koji tek dolaze

Imajte svoj san – vrijedno radite i nikad ne odustajte!

 

PAR CRTICA O UTEMELJITELJIMA I UPRAVNOM ODBORU VESLAČKOG KLUBA KARLOVAC- part II
Tagged on: